Keresés

Madaba (Medeba)

LinkajánlásJordániaJordániajordania.lap.hu/9-99hu14820806812004-08-10 00:00:002016-12-18 18:04:41Central Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2004

Meghatározás

A bibliai Madaba Ammantól 30 kilométerre délre fekszik a Királyok útja mentén, amely Kerak és Petra városába vezet. A római út és a városi építészet maradványai még mindig láthatók a modern belvárosban, de Madaba leginkább bizánci és umayadi mozaikairól híres. Számtalan más mozaikburkolatot találunk mindvégig a város utcáin. A város északi részén található a legtöbb mozaikból készült emlékmű. A bizánci-umayadi korszak alatt ezen az északi területen, amelyet egy oszlopsorral ékesített római út keresztez, építették meg Map templomát, a Hippolytus csarnokot, a Szűz Mária templomot, Illés próféta templomát kriptával, a Szent Mártírok (Al-Khadir) templomát, a leégett palotát és a Szunna család templomát.

Szponzorált hirdetések

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Madaba (Medeba)
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés